tiistai 4. lokakuuta 2016

Mistä on tulevaisuuden johtaja tehty?


Tulevaisuuden johtaja viestii selkeästi, tiiviisti, rehellisesti ja ripeästi käyttäen monipuolisesti eri viestinnän kanavia ja keinoja. Hän käy avointa vuoropuhelua työntekijöiden kanssa kuunnellen ja ollen aidosti läsnä. Ilman luottamusta ei ole johtajuutta.


Tulevaisuuden johtaja kuuntelee saatua palautetta. Hän kysyy tarvittaessa tarkentavia kysymyksiä, jotta ymmärtäisi paremmin, mitä muutoksia on tarpeen tehdä johtamisen tai toiminnan suhteen. Hän ymmärtää palautteen olevan lahja – oppimisen ja kehittymisen mahdollisuus, jota ei kannata jättää huomioimatta.


Tulevaisuuden johtaja on aktiivinen maineen ja mahdollisuuksien rakentaja – hän kokeilee ennakkoluulottomasti uusia asioita, luo verkostoja ja yhteyksiä sekä laittaa oman persoonansa peliin sellaisena kuin on – silti koko ajan kasvaen ja oppien.


Tulevaisuuden johtaja huolehtii, että oikeat asiat tapahtuvat oikeaan aikaan, oikealla tavalla ja oikeiden ihmisten kanssa ja tekemänä – ei vain itse tehden. Kuten afrikkalainen sanalasku sanoo: ”Jos haluat edetä nopeasti, toimi yksin. Jos haluat päästä pitkälle, toimi yhdessä.”


Tulevaisuuden johtaja hyödyntää muiden johtajanuralla edenneiden kokemuksia valmentavan mentoroinnin avulla. Vuorovaikutteisesti oppien johtaja saa uusia ajatuksia omaan urasuunnitteluun, oppii käsittelemään palautetta, saa tukea päätöksentekoprosesseissa - ja ihanteellisessa tilanteessa kehittyy kaiken kaikkiaan ihmisenä ja löytää uusia mahdollisuuksia. Valmentava mentorointi vaatii paljon aikaa ja sitoutumista. Toimivan mentoroinnin tuloksena voi kuitenkin syntyä koko työyhteisöön joustava  oppimista ja kehittämistä tukeva kulttuuri, joka pystyy sopeutumaan muuttuviin haasteisiin. Sellaisen työyhteisön saavuttaminen lienee panostuksen väärti.

Tuija, Maarit & Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti