tiistai 1. marraskuuta 2016


Ihan fiiliksissä

Ajatukset virtaa, uusia näkökulmia asioihin pompahtelee esiin, toinen jatkaa toisen ajatuksenjuoksua. Se on tutkijan flow-tila. Ja sitä voi johtaa - mahdollistamalla ja valmentavalla otteella.

Innovatiivisen ajattelun syvät juuret ovat arvomaailmassa ja ihmiskäsityksessä, jotka istuvat meissä lujassa. Kuitenkin pienikin liikahdus syvissä juurissa saa ihmeitä aikaan. Annetaan itsellemme lupa irtautua vanhoista käsityksistä ja tavoista. Tarkastellaan omaa suhtautumistapaamme uusiin ideoihin: Minkälaisia ne ovat? Miltä ne muista näyttävät? Minkälaisia haluaisin niiden olevan?
Innovoitavien tilanteiden näkeminen ja poukkoilevien ideoiden luotsaaminen kohti visiota ja tavoitetta vaativat vaivannäköä ja johtajuutta. Johtajan tulisi ensin kääntää katse itseensä ja arvioida omia toimintatapojaan. Innovatiivista ajattelua ei voi odottaa muilta, ellei mahdollista sitä edes itselleen. Johtaja voi luoda rakenteet, rakentaa avaran ajattelun toimintakulttuurin ja antaa toiselle mahdollisuuden antaa kyvyt organisaation käyttöön. Vaarana on, että joudut työpaikan oven sulkiessasi toteamaan, että ‘Huh huh, taas näitä päiviä, kun kaikki onnistuu’.

Sanna M.
Kirjoitettu kirjan Sytytä innovatiivinen ajattelu (Jari Ranne) pohjalta ja hyödynnetty Minna-Maijan, Larsin ja Mirjamin ajatuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti