torstai 18. helmikuuta 2016

Jokakeväinen rutistus-kestääkö kunto?

Jäimme edellisen JETin jälkitunnelmissa pohtimaan kevään kalenteria ja miten esimiehenä kesään selviää. Juuri kun vuoden 2015 työt ja tulokset saatu pulkkaan alkavat esimiehet täyttämään kalentereitaan kevään osalta. Toisaalta on levätty joulunpyhät, mutta muistaako sitä enää huilineensa, kun tammikuu on puolessa välissä? Jokakeväinen kuntotesti tulos- ja tavoitekeskustelujen merkeissä alkaa tuotantotiimien ryhmäkehityskeskusteluilla. Siitä sitten henkilökohtaisiin keskusteluihin, kunnes kaikki työntekijät on henkilökohtaisesti tavattu ja sovitut asiat kirjattu. Maanmittauslaitoksen perustoimitus(PETO)prosessin vastuualueella on yleisesti 40-60 työntekijää joten prosessiin kuluu esimiehen taidoista ja kunnosta riippuen 15-25 työpäivää. Kun kevään kalenteriin vielä sijoittaa palaverit, koulutukset, projektit ja arjen johtamistyöt alkaa työstä palauttaville lomapäiville olla vaikea löytää kalenterista aikaa. Kestääkö kunto, kestääkö pää ? , siinä mielenkiintoinen ja ajankohtainen kysymys.

 

Miten pitää itsestään huolta, tässä esimiehille niin tyypillisessä pulmassa?

Pyrin nukkumaan riittävästi ja syömään hyvin ystävien seurassa. Kävelen rappuset, käyn ulkona koirieni kanssa, pyrin jumppaamaan ja lentopalloilemaan aina kun mahdollista. Otan ilon irti arjen pienistä asioista. Parhaiten pääsen irti arjen paineista viikonloppuisin metsässä, koirieni kanssa metsästäen ja nuotiolla ystävieni kanssa jutellen. Tuli on myös elementti joka rauhoittaa, niin ulkona nuotiolla kuin kotona takassa. Kyllä on mahtava tunne painautua illalla pehmeän TV-tuoliin pohjalle katsomaan uutta Sherlock Holmes-sarjaa takkatulen lämmössä, aah. Nyt tuli kirjoitettua sen verran mukavasta puuhasta että taidan lopettaa jorinani tähän ja siirtyä nauttimaan takkatulen loisteesta ja katsoa kesken jäänyt Sherlockin jakso loppuun. Suosittelen !

Palautumiskeinomme ovat varsin samanlaisia: liikunta, koirat, ystävät. Myös minulla koirat huolehtivat siitä, että saan liikuntaa aamuin illoin ja ne myös piristävät aina iloisella mielellään. Toinen tärkeä asia minulle on kirjat. Onko mitään ajatusta paremmin nollaavaa, kun kunnon dekkari? Murhia, jännitystä ja vauhtia, siinä työmurheet unohtuu. Ja tietysti aina kun katsoo James Bondia, niin voi todeta, että on silläkin rankkaa töissä..

Havaitsimme että esimiestyössä jaksaa, kun pitää itsestään huolta. Kiireen keskellä on syytä myös ottaa rennosti ja nauttia omista mielenkiinnon kohteistaan.

Henriikka ja Lasse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti